En lyckad flyttstädning

Inledning

Då du lämnar din bostad och en ny hyresgäst ska flytta in så är det viktigt att lägenheten är hel ren och fräsch. För att lyckas måste du avsätta tillräckligt med tid, de flesta sätter av för lite tid. Flyttstädningen blir mycket enklare att utföra om du sköter din regelbundna städning och storstädningar.
Andra saker man behöver tänka på är att arbeta ergonomiskt, med rätt utrustning och rätt produkter sätt alltid din hälsa först och läs alltid på tillverkarens produkter. Tänk även på att hälla i vatten före kemikalierna då du blandar för att inte få kemikalierna att sprida siog i onödan. Samma sak gäller med sprayflaskor använd aldrig en dushande stråle så du lyckas andas in det du sprider ut.

Förberedelse

För att lyckas med flyttstädningen behöver man en grundutrustning bestående av hink, mopp, fönsterraka scortsspray, därefter behöver man en del> special kem kontakta återförsäljare för miljövänlig produkt. Tänk även på din hälsa. Därefter måste man höra sig för med sin hyresvärd om det finns en instruktion att följa om det finns speciella krav på flyttstädningen. Om inte så går det bra att följa våran mall

Fönster

Rengör karmar, fönsterbleck, fönsterbräda, putsa sedan in och utsida samt emellan om fönstren är delbara. Även spröjsen ska tvättas. Vårt tips är att använda skotsspräy för fönsterkarmar och spröjs, fönstersåpa eller diskmedel

Kök

Spisen
Rengör ovanpå, inuti och runt spisen. Dra ut spisen och rengör bakom, på sidorna och under.
Frys och kyl
ska avfrostas och stängas av. Därefter rengör du den inuti, utanpå och bakom (om den går att dra ut de).Stäng av frysen när den är tömd och rengjord. Lämna dörren på glänt för att hålla den fräsch. Rengör kylskåpet inuti, utanpå och bakom (om det går att dra ut). Stäng av kylskåpet när det är tömt och rengjort. Lämna dörren på glänt för att undvika dålig lukt.
köksskåp och Kökslådor
ska rengöras fria från fläckar och damm, både inuti och utanpå.
KökslamporLampor
som hör till lägenheten måste rengöras. Skruva loss lampkupor och diska ur dem.

Toalett

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Badrum

Det här behöver du göra i badrummet: Torka av rör och vattenledningar Rengör handfatet. Missa inte att torka av bakom det.Har du badkar? Glöm inte att städa under det! Ta loss fronten om det går och skrubba rent bakom den.